Всички се стремим към щастие. Ето защо трябва да помним две

...
Всички се стремим към щастие. Ето защо трябва да помним две
Коментари Харесай

Навиците на хронично нещастните хора

Всички се стремим към благополучие. Ето за какво би трябвало да помним две неща: животът е къс, а нещастието единствено ни усложнява живота.

Нашите привички в огромна степен оказват въздействие на метода ни на живот, който водим. Отдавна е известно, че нещастните хора са по-склонни да се разболяват и живеят по-кратко. С нещастните хора е по-трудно да се откри връзка и да се работи.

Но не постоянно сме наясно, че сме пермнентно нещастни.

Кои нездравословни привички в действителност ни водят към това положение:

1. Изчаквате развиването на събитията

Фразата " Ще бъда щастлива, когато... " е един от най-често срещаните клопки, в които падат нещастните хора. Краят на присъдата може да бъде всичко: когато намеря добра работа, когато получа по-висока заплата, когато намеря партньор и тъй наречените С такова отношение можем да живеем цялостен живот, преследвайки илюзии. Всички тези събития, които чакаме, дават единствено краткотрайно благополучие, само че доста бързо се трансформират в рутина, когато сеслучат, а чувството за нещастие се завръща. 

Вместо това се научете да се чувствате щастливи в сегашното, защото никой не подсигурява бъдещето.

2. Изразходвате доста сила и старания за придобиване на материални неща

Интересен факт е, че хората, живеещи в беднотия, претърпяват видимо повишение на щастието, когато се усъвършенства финансовото им състояние. Това възприятие обаче бързо изчезва, откакто приходите доближат несъмнено равнище.

Изследванията удостоверяват, че материалните неща не носят благополучие. Когато посветим живота си на преследването на материални нещата, постоянно ставаме нещастни, тъй като ги получаваме за сметка на други полезности като другари, семейство и занимания.

3. Оставате вкъщи си от самото начало

Когато сме нещастни, ние се опитваме да заобикаляме хората. Но в това време вършим огромна неточност, тъй като връзката, даже и да не ни харесва, оказва позитивно въздействие върху настроението ни. Всички имаме дни, когато не желаеме да излизаме от леглото и да виждаме който и да е. Но в случай че това поведение се повтаря, то стартира да унищожава нашето психическо положение. Опитайте се да излезете и най-малко понякога да общувате с хора и ще забележите разликата.

Прочетете целия текст в Мениджър Нюз.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР